Winkel Adam voortgezet door Duetz

Gepubliceerd: Maandag 29 januari 2018 21:22

Winkel Adam voortgezet door Duetz

Modeketen Duetz zet de winkel van Adam op de Hoogstraat voort.

Vandaag blijkt de vestiging van Adam in Schiedam een van de zeventien winkels die Duetz overneemt uit de boedel van Adam.
Adam maakte onderdeel uit van de bedrijvengroep Doniger Fashion (met ook de modemerken McGregor en Gaastra in portefeuille); dat bedrijf werd in september failliet verklaard. De keten telde 46 zaken. Een poging tot een doorstart van de hele keten mislukte. Al langere tijd zijn er terugkerende financiƫle problemen rond het bedrijf. In 2016 was er eveneens sprake van een failissement en doorstart. Toen moest de winkel in Schiedam al flink 'afslanken', hetgeen medewerkers hun baan kostte.
Het familiebedrijf Duetz had al winkels in de 'dure' steden en dorpen Zeist, Bilthoven, Soest, Hilversum, Bergen en Heemskerk. Het neemt nu - 'na zorgvuldige selectie' - zeventien zaken over. Afgesproken is dat het personeel van die zaken, in totaal ongeveer veertig mensen, op de loonlijst van Duetz komt.
De winkel krijgt een nieuwe inrichting, vooraleer de deuren van het gezichtsbepalende pand op de Hoogstraat weer opengaan. Dat zou over een week of twee, drie het geval kunnen zijn.
Voor de financiering van de overname en herinrichting van 1,75 miljoen euro maakte Duetz gebruik van crowdfunding.