Twee arrestaties tijdens rustige jaarwisseling

Gepubliceerd: Maandag 01 januari 2018 13:04

Twee arrestaties tijdens rustige jaarwisseling

Schiedam is het nieuwe jaar overwegend goed begonnen, zo meldt de gemeente. Tijdens de jaarwisseling deden zich in de stad geen grote incidenten voor. "De hulpdiensten hadden het erg druk", maar dit was vooral met preventieve acties.

Niet dat de Schiedamse jeugd zich poeslief hield aan het verbod om voor zes uur 's avonds vuurwerk af te steken. Volgens de gemeente werd er voordien al 'vrij veel' vuurwerk afgestoken. Ook was er geknal op plekken waar dat verboden was. Burgemeester Cor Lamers: “Helaas moeten we constateren dat sommige mensen toch vuurwerk afstaken in de vuurwerkvrije zones.”
Grote incidenten waren er niet. De gemeente noemt de kruising Boylestraat/Van Marumstraat, waar de brandweer in actie moest komen voor een vreugdevuur. Op het Vriendschapsplein werd twee keer een brandje geblust. Volgens de gemeentewoordvoerder konden de hulpdiensten 'op tientallen andere plekken' voorkomen dat er een vreugdevuur zou ontstaan of kon de brandweer het beginnende vuur snel blussen. Op de Parkweg, in de Aleidastraat en de Mariastraat sneuvelden enkele ruiten door het afsteken van zeer zwaar vuurwerk. Een kapsalon op de Parkweg liep schade op.
Twee vechtende jongeren zijn vannacht aangehouden op het Stationsplein.
Toezichthouders van de gemeente zagen daar via de opgehangen camera's een vechtpartij ontstaan. De politie kon snel de twee aanhoudingen doen.
In totaal ruim twintig Schiedammers kregen in de aanloop naar de jaarwisseling een bekeuring voor het te vroeg afsteken of het voorhanden hebben van vuurwerk. Medewerkers van team Toezicht & Handhaving van de gemeente hebben 'goede gesprekken' gevoerd met de ouders van een enkele soms heel jonge kinderen die zwaar en illegaal vuurwerk afstaken. De komende week brengt de gemeente de schade door (vuurwerk)vandalisme aan speeltuintjes, afvalbakken en andere gemeentelijke eigendommen in kaart.