Motie tegen verkoop Eneco-aandelen

Gepubliceerd: Donderdag 12 oktober 2017 10:25

Motie tegen verkoop Eneco-aandelen

GroenLinks, PS en Fractie Janssen, willen verder discussiĆ«ren over het voorgenomen besluit van het B&W om de Eneco-aandelen te verkopen. 


Naar hun mening moet er afgezien worden van het verkopen van het belang van 1,03% die de gemeente heeft in het energiebedrijf. De drie partijen willen graag dat deze motie besproken wordt in de raadsvergadering van 24 oktober. Ze willen dat de raad en Schiedammers zich uit kunnen spreken over dit onderwerp. De vraag is echter of de raad er wat over te zeggen heeft. 

Het college van B&W gaat hier namelijk over. De drie fracties vinden echter dat de omvang dit onderwerp zodanig groot is dat ze inspraak willen. De verkoop van de aandelen leveren 20 tot 25 miljoen op. Voor 31 oktober moet Schiedam een principebesluit over de verkoop doorgeven.

Naar hun mening moet er afgezien worden van het verkopen van het belang van 1,03% die de gemeente heeft in het energiebedrijf. De drie partijen willen graag dat deze motie besproken wordt in de raadsvergadering van 24 oktober. Ze willen dat de raad en Schiedammers zich uit kunnen spreken over dit onderwerp. De vraag is echter of de raad er wat over te zeggen heeft. Het college van B&W gaat hier namelijk over. De drie fracties vinden echter dat de omvang dit onderwerp zodanig groot is dat ze inspraak willen. De verkoop van de aandelen leveren 20 tot 25 miljoen op. Voor 31 oktober moet Schiedam een principebesluit over de verkoop doorgeven.